המזגן מטפטף מהיחידה החיצונית – מדוע, ומה ניתן לעשות?
כולנו מכירים את התופעה. אנחנו מדליקים את המזגן, בין אם חם לנו ובין אם קר, ולאחר זמן מה מתחילות לנזול מהמזגן טיפות מים, שביכולתן לגרום לנזק ורטיבות בבית. לצד זאת, בעיית הנזילה יכולה להתרחש גם ביחידה החיצונית של המזגן (היחידה הגדולה עם המאוורר והמנוע, לרוב נמצא במרפסת השירות או במסתור הכביסה). נזילה מהיחידה החיצונית גם יכולה להיות תופעה לא רצויה, בעיקר אם מדובר בבניין רב קומות… למידע אודות נזילה מהיחידה הפנימית – נזילה מהמזגןתיקון נזילה ביחידה החיצונית, יש לחלק בין שני מצבים, מצב חימום למצב קירור.
מצב חימום- בעת הפעלת המזגן על מצב חימום, כנראה שהטמפרטורה בחוץ אינה גבוהה. בעת פעולת המזגן היחידה החיצונית של המזגן מתחממת, וכתוצאה מכך נוצרים אדים סביב היחידה החיצונית. כאשר המזגן מפסיק לפעול, או שהקור בחוץ מתגבר אותם אדים יתעבו, ויתחילו לטפטף. יש לציין כי טפטוף זה אינו מסמל על תקלה רצינית במזגן, כל עוד הטפטוף אינו מצורף לרעשים ודפיקות מכיוון המזגן. במידה והטפטוף עדיין מפריע לנו, מה שיש לעשות הוא פשוט, יש לחבר פיית ניקוז שתתחבר לצינור הניקוז החיצוני שקיים. אופציה נוספת, היא הנחת מגש מתחת ליחידה החיצונית.
- במידה והנזילה מתרחשת כאשר המזגן מקרר, הנזילה היא תוצאה של עיבוי לחות על הצנרת גז המחוברת לברזים. צנרת זו פועלת בטמפרטורה נמוכה יחסית. במידה ואחד הצינורות אינו מבודד כראוי, מים יכולים להתעבות סביב אחד מצינורות, או חלקי נחושת שונים בתוך המזגן, ולטפטף. ספציפית במקרה של יחידה חיצונית, ההתעבות והנזילה היא מצינורות חיצוניים. הפתרון למצב זה כולל בידוד אותם צינורות היטב, כך שחלקים קרים לא יהיו חשופים לסביבה הלחה.